fbpx
IncidentenOnderwerpen

Update – Onderzoek anoniem telefoongesprek met Captain MH370

Update 14:00:
De Maleisische politie ontkent stellig de berichten van de Daily Mail (zie hieronder). Inspector-General van de Police (IGP) secretariat assistant chief assistant commissioner Datin Asmawati Ahmad in Bukit Aman zegt dit. En voegt er tevens aan toe dat de Daily Mail geen exclusieve toegang tot het onderzoek heeft.

“Please be advised that the Royal Malaysian Police takes no responsibility over the dissemination of such information, which originates from unnamed and unverified sources,”

Teslotte wordt ook ontkend dat de politie het als een act of terrorism ziet.

Oorspronkelijk bericht zondag 11:00:
Terwijl de zoektocht ook vandaag in volle gang is en ook een Franse satelliet mogelijke wrakstukken heeft gezien, onderzoekt Maleisië een andere aanwijzing.

De Maleisische autoriteiten onderzoeken een telefoongesprek dat de captain heeft ontvangen niet lang voor take-off. Enkele uren voordat captain Shah met de Boeing 777 van Malaysia Airlines opsteeg heeft hij een telefoontje ontvangen. Het gesprek is getraceerd naar een prepaid SIM-kaart die enkele dagen eerder gekocht is. Een anti-terrorisme wet verplicht dat elk telefoonnummer te traceren is naar een persoon. Er moet een paspoort of ander identiteisbewijs overlegd worden. Deze SIM-kaart is echter gekocht met een valse ID.

Gesprek
Het gesprek duurde ongeveer 2 minuten en was één van de laatste gesprekken die de captain (telefonisch) voerde. Alle andere telefonische gesprekspartners van de captain zijn ondertussen ondervraagd door de politie.

Bron: Daily Mail

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button