fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Tigerair bestelt 50 A320neo’s

Tigerair uit Singapore bestelt tot 50 A320neo’s bij Airbus. 37 firm orders en 13 opties. Tigerair wil de vloot vernieuwen en groeien. De toestellen zullen van Pratt & Whitney PW1100 motoren worden voorzien.

“We are delighted to conclude this agreement, which will allow us to introduce the latest single-aisle aircraft into our fleet,” zegt Mr Koay Peng Yen, Tigerair’s Group CEO, “This agreement also underscores Tigerair’s commitment to continue building on our leadership position in the budget travel sector at a measured pace.”

Tigerair vliegt nu met 48 A320’s, van gemiddeld 3 jaar oud. Tigerair heeft 3 maatschappijen, in Singapore, Indonesië en Australië. Er wordt op meer dan 50 bestemmingen in 14 landen gevlogen, allen in de Azië-Pacific regio.

De A320 is het best verkochte vliegtuig ooit met meer dan 10.200 bestellingen en inmiddels ruim 6.000 geleverde toestellen. De eerste neo zal in 2015 geleverd worden. Eind 2014 zullen de eerste testvluchten worden gemaakt. Van de neo zijn inmiddels 2.667 toestellen besteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button