fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Video neerschieten Syrische jet door Turkije

Turkije heeft gister een Syrische MiG-23 neergeschoten. Volgens Permier Erdogan schond de Syrische jager het Turkse luchtruim. Turkije heeft F-16’s gestuurd en deze actie bestraft. “Dat gebeurt als je ons luchtruim schendt” aldus Erdogan. De piloot zou zich hebben kunnen redden met de schietstoel.

Het Turkse TV-kanaal Habertürk zond toevallig live uit, toen het op de achtergrond gebeurde. De verslaggever hoorde artillerie vuur waarop de camera inzoomde. Daarop is de rook van de impact op de grond te zien.

Syrische rebellen hebben beelden dat het vliegtuig in vlammen opgaat en neerstort:

https://www.youtube.com/watch?v=89Hz8ChCRoM

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button