fbpx
IncidentenOnderwerpen

Geen MH370 zoektocht vandaag

Australian Maritime Safety Authority (AMSA) heeft alle zoekacties voor vandaag afgelast vanwege het slechte weer.

Het Marineschip HMAS Success is vertrokken uit het gebied, omdat het weer te slecht is. Er is een ‘sea state rating’ van 7 tot 8. Dat betekent golven van 2 meter en een hoogteverschil van wel 4 meter. Er zijn windvlagen tot 80 km/u en hevige regen. Bovendien ligt het wolkendek op 75 tot 200 meter.

Het heeft geen nut om vliegtuigen te sturen, die kunnen niks zien. Bovendien is het te gevaarlijk. Vanavond (lokale tijd) en de dagen erna zou het weer moeten verbeteren. Zodra het weer enigszins verantwoord is, gaat de zoekactie door. Ook HMAS Success vaart terug als de omstandigheden beter worden. Ook vandaag zouden meerdere schepen aankomen in het gebied, een aantal Chinese en de Britse HMS Echo. Waarschijnlijk wachten zij ook tot het veilig genoeg is.

Objecten
Gister heeft een RAAF P3 Orion twee drijvende objecten gezien. De HMAS Success is gaan kijken wat het precies waren, maar ze hebben de objecten niet meer kunnen vinden.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button