fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 zoektocht vanavond verder; Franse satelliet zag walvis?

AMSA (Australian Maritime Safety Authority) maakt bekend vanavond (Nederlandse tijd) verder te gaan met zoeken.

Australië
In Australië breekt dan de woensdagochtend aan. Nu de vermoedelijke locatie iets duidelijker is geworden, wordt de zoekactie opgevoerd. In totaal zullen 12 vliegtuigen meedoen aan de zoekactie. Zeven militaire en vijf civiele. Het Australische marineschip HMAS Success zal terugkeren naar het zoekgebied. Ook zullen er zes Chinese schepen aankomen, inclusief een ijsbreker. Eén van de schepen is het grootste Chinese reddingsschip, de Haixun. dit schip heeft een heli aan boord en onderwaterrobots die tot 600 meter diep kunnen. Ook het Britse marineschip HMS Echo komt aan. Dit schip is gebouwd voor bodemonderzoek.

China_Haixun

Franse satelliet
De Chinese krant People’s Daily tweet dat een Chinees reddingsschip is aangekomen bij de locatie waar de Franse satelliet mogelijk wrakstukken heeft gezien. Er is geen wrakstuk gevonden, wel het karkas van een 15 meter lange walvis. De Franse satelliet heeft geen foto’s gemaakt, maar op basis van radar signalen is het persbericht naar buiten gebracht.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button