fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: 3 objecten gezien + 122 op nieuwe satelliet beelden

Op nieuwe satelliet beelden zijn 122 mogelijke wrakstukken gezien. Airbus Defense & Space heeft deze beelden gemaakt. De objecten zijn tussen 1 en 23 meter lang. De locatie is vlakbij waar Australische en Chinese satellieten eerder al objecten hadden gezien. De objecten zijn gezien in een gebied van 400km2. De informatie werd gister direct aan Australië doorgegeven. Het gebied bevindt zich circa 2500km ten zuidwesten van Perth en valt binnen het zoekgebied van vandaag.

Internationale workinggroup
Er is een internationale werkgroep samengesteld om de data van Inmarsat te bekijken en verder te specificeren. I de werkgroep zitten mesnen van: Inmarsat, AAIB, Chinese CAAC & AAID, NTSB, FAA, Boeing & RollsRoyce en de Maleisische autoriteiten.
Dit alles is op een Maleisische persconferentie bekend gemaakt.

Ondertussen maakte AMSA (Australische Marine) resultaten van de zoektocht bekend.
De Australische zoektocht heeft vandaag tot nu toe 3 objecten gezien. 2 die op touw lijken, en een blauw object. Bij een tweede pass is het niet meer gezien. Inmiddels hebben de laatste vliegtuigen het zoekgebied verlaten en zit de dag er weer op. Behalve de genoemde drie objecten is er niks anders gezien. Ook het herlocaliseren van de 3 objecten leverde niks op. De schepen blijven wel in het gebied.


Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

20140323ran8526350_433

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button