fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: zoektocht groter dan ooit

Vier weken na het verdwijnen van de Boeing 777 van Malaysia Airlines is de zoekactie groter dan ooit. Het is een race tegen de klok voordat de batterijen van de zwarte dozen ermee ophouden.

De Australische autoriteiten hebben een gebied van 217.000km2 voor zaterdag bepaald. De zoektocht verplaatst zich steeds meer naar het noorden. Zaterdag zochten 10 militaire vliegtuigen, 3 civiele en 11 schepen.

HMAS Ocean Shield is uitgerust met de Amerikaanse Towed Pinger Locater, een apparaat dat tot ruim 6 km diepte de ping van zwarte dozen kan waarnemen. Nadeel is dat er slechts langzaam kan worden gevaren. De Britse HMS Echo zoekt ook mee. Dit schip brengt normaliter de zeebodem in kaart en heeft dus zeer gevoelige apparatuur aan boord om onder water te zoeken.

Er zijn al vele tientallen vluchten uitgevoerd, maar er is nog geen enkele aanwijzing gevonden. Op 8 maart verdween vlucht MH370 van de radar. Daarna vloog het nog 6 uur.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button