fbpx
IncidentenOnderwerpen

747 noodlanding wegens brandalarm door koeien

Een Boeing 740-400F van Korean Air heeft een noodlanding moeten maken op 17 januari 2012. De reden was opmerkelijk.

Het vliegtuig vloog van Chicago naar Brussel toen boven de Ierse Zee op 34.000ft een brandalarm afging. Eén van de drie bemanningsleden ging kijken op het main deck (waar het alarm was). Er was geen vuur of rook te zien. De crew voerde toch de procedure uit die hoort bij deze melding. Een snelle daling werd ingezet en zuurstof maskers opgezet.

De Jumbo maakte een veilige landing op Heathrow waar hulpdiensten klaar stonden. Eenmaal geland werd nog steeds geen aanwijzing van brand gevonden. De captain vermoedt dat door het vervoer van 390 koeien heeft geleid tot te hoge temperaturen en te hoge vochtigheidspercentage.
Het incident is wordt onderzocht door de Air Incidents Investigation Branch (AAIB).

Vervoer
Het komt vaker voor dat koeien per vliegtuig worden vervoerd. Zo zijn er na een deal 2600 koeien van Rusland naar Kazachstan vervoerd door de lucht in 2010, 2011. Ook deze gingen per 747, alleen toen zo’n 200 per vlucht. De Korean Air had er 2x zoveel aan boord.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button