fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: Nieuwe signalen opgepikt, komen overeen met blackbox

Gister werd bekend dat het Australische schip de Ocean Shield een signaal opgepikt had en dit verder ging onderzoeken. Verder werd weinig bekend gemaakt. Nu is er nieuws van een persconferentie

Signaal
AustraliĆ« zegt dat het signaal zo’n 2 uur gehoord is en daarna wegviel. Daarop is het schip omgekeerd en teruggevaren. Op de terugroute is er 13 minuten weer een signaal gehoord. Het bestond uit twee verschillende signalen. Een blackbox uit een vliegtuig bestaat uit twee onderdelen: een flight data recorder en een cockpit voice recorder. Beide apparaten zenden een ping uit. De Ocean Shield heeft de Amerikaanse Towed Pinger Locator bij zich. Dit is het meest geavanceerde apparaat om blackboxen op te sporen.

Towed Pinger Locater
Towed Pinger Locator

Truly this is a most promising lead

Vervolg
De Ocean Shield blijft doorzoeken naar de signalen om het gebied te verkleinen. In een cirkel van 1800 meter blijft het schip nu varen. Een rondje duurt ongeveer 8 uur, omdat er alleen langzaam kan worden gevaren als men een ping wil oppikken. Als het gelukt is om het zoekgebied te verkleinen zal er een onbemande onderzeeƫr worden ingezet. Deze Bluefin 21 is al aan boord van de Ocean Shield en zal verder zoeken. Het water is ongeveer 4,5 km diep, dit kan de Bluefin net aan. De Bluefin heeft een sonar en onderwatercamera aan boord.

Operation Southern Indian Ocean

Chinees schip
Gister werd ook bekend dat het Chinese schip de Haixun 01 op vrijdag en zaterdag ook signalen had opgepikt. De Haixun vaart circa 550km ten zuiden van de Ocean Shield. Tot vandaag waren deze signalen het meest veelbelovend. Er zijn dan ook meerdere vliegtuigen en schepen die kant op om te helpen zoeken. Onder andere de Britse HMS Echo, die met een multi-beam sonar objecten op de bodem kan zien liggen.

“We are right on the edge of capability and we might be limited on capability if the aircraft ended up in deeper water. In very deep oceanic water, nothing happens fast,” zegt het hoofd van de zoekactie, Angus Houston.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Dit is wat de multibeam sonar van de HMS Echo kan zien op de zeebodem:

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button