fbpx
AirlinesOnderwerpen

Australië met KLM beter bereikbaar

Australië is nu beter bereikbaar met KLM.

Codeshare
KLM en Garuda Indonesia breiden de codeshareroutes verder uit. KLM vluchten uitgevoerd door Garuda gaan tussen:
Denpasar – Brisbane
Denpasar – Sydney
Jakarta – Melbourne
Jakarta – Sydney
Balikpapan – Singapore
Surabaya – Singapore
Jakarta – Kuala Lumpur

Australië
Vanaf 5 mei is British Airways de enige Europese maatschappij die nog zelf vluchten uitvoert naar Australië. Op die dag stopt Virgin Atlantic namelijk met vliegen naar Australië.

KLM & Australië
De eerste keer dat KLM Australië aangedaan heeft was in 1934 met de “Uiver” tijdens een roemruchte race van Londen naar Melbourne. De race werd in de categorie ‘met passagiers en vracht’ gewonnen door KLM. De race liet zien waar de luchtvaart toe in staat was. In 4 dagen naar de andere kant van de wereld. In 1938 boodt KLM al een vlucht aan naar Sydney, in 8 dagen wel te verstaan. Eerste lijndienst werd uitgevoerd op 17 december 1951 met een Lockheed L-749A. De PH-TFD, “Arnhem”. Vertrek was op vrijdag 19:00, aankomst: Maandag 20:30. Tussenstops waren in Munchen, Caïro, Bagdhad, Karachi (Pakistan), Bangkok, Manilla en Biak. Ruim 10 jaar geleden heeft KLM een codeshare overeenkomst met Malaysia gesloten, waardoor er geen KLM toestellen meer in Australië komen. Nu wordt dit dus uitgebreid.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button