fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: 2 nieuwe pings bieden hoop

Dinsdag zijn opnieuw twee signalen opgepikt die afkomstig zouden kunnen zijn van de blackboxen van MH370.

Dit werd vannacht (Nederlandse tijd) bekend gemaakt op een persconferentie in Australië. Het hoofd van de zoekactie Angus Houston benadrukt dat het vliegtuig eerst visueel geïdentificeerd moet worden voordat er zekerheid is. Houston denkt dat het vliegtuig (of wat er van over is) in de nabije toekomst zal worden gevonden.

Signalen
Gister heeft de Towed Pinger Locator twee keer signalen opgepikt. Eerst dinsdagmiddag 16:45 (Perth tijd) gedurende 5 minuten en 25 seconden. En dinsdagavond om 21:27 nog één, die 7 minuten aanhield. In dit gebied zijn nu 4 keer signalen opgepikt. De signalen zijn onderzocht en blijken erg stabiel en duidelijk te zijn. Het lijkt er wel op dat de signalen die gister waargenomen zijn zwakker zijn dan die van zaterdag/zondag. Het lijkt erop dat de accu’s uitgeput raken. De signalen die gister opgepikt zijn waren op een frequentie van 33.331 Hz met een interval van 1,106 seconden. Dit duidt er volgens Australië op dat het geen natuurlijk signaal is, maar van elektronische apparatuur. Het gebied is nog steeds te groot om de onbemande onderzeeër Bluefin 21 in te zetten. Houston zegt dat zolang de batterijen het nog een beetje doen alle tijd gebruikt wordt om van boven de waterspiegel te zoeken. Elke opgepikte transmissie helpt om het zoekgebied te verkleinen. Boven water wordt 6x sneller gezocht dan onder water.

Ondersteuning
Een RAAF P3 Orion gaat vandaag naar de locatie om mee te zoeken. Tevens worden er tot 84 sonarboeien in een bepaald patroon uitgeworpen. Deze laten een soort microfoon circa 300 meter zakken en luisteren naar transmissies. Technici van de RAAF hebben ze zo afgesteld dat ze rond de 37,5kHz frequentie luisteren. Deze frequentie wordt door de zwarte dozen gebruikt.
Er worden geen extra schepen gestuurd. Dit is om het gebied zoveel mogelijk vrij te houden van mogelijk stoterende signalen.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

Ocean_Shield_Ping_locations

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button