fbpx
Onderwerpen

Zwarte doos: hoe werkt het

Om te beginnen is een zwarte doos niet zwart, maar oranje. Zodat de doos goed opvalt bij zoekacties. En ten tweede is er niet ‘een zwarte doos’, maar er zijn er twee.

Oranje dozen
De eerste is de Flight Data Recorder. Deze bewaart circa 25 uur aan vluchtgegevens van duizenden parameters. De tweede is de Cockpit Voice Recorder. Die bewaart de laatste 2 uur van audio uit de cockpit. Aangezien MH370 zo’n 8 uur heeft gevlogen zal niet te horen zijn wat er in de cockpit gebeurde toen de transponder werd uitgezet en de route drastisch verlegd werd.

©Honeywell

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button