fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Advies: sluit London City Airport

In een onlangs verschenen rapport valt te lezen dat het belang van het vliegveld betwijfeld wordt.

De onafhankelijke denktank New Economics Foundation (NEF) heeft het rapport opgesteld. Het vliegveld zorgt slechts voor 2,4% van Londens vliegcapaciteit. Het houdt een stuk zeer waardevol land bezet van 500.000 vierkante meter. De directe bijdrage aan de economie was in 2011 110 miljoen pond. Dat is minder dan een vijfde van het nabij gelegen ExCel Exhibition and Conference Centre. Het rapport beveelt aan om op de plek huizen en bedrijven te bouwen.

Meeste vluchten van en naar City zijn gevuld met zakenreizigers, die zouden prima via Gatwick, Heathrow of Stensted kunnen reizen. Helen Kersley van NEF zegt:

“London City Airport places a significant environmental and social burden on neighbouring communities and gives back very little in return.”

Een woordvoerder van London City Airport zegt echter dat het vliegveld het enige is dat een directe route biedt naar het financiële en politieke centrum van het land. Sluiten zou 2.000 banen kosten en 750 miljoen pond per jaar uit de economie halen.

De korte landingsbaan zorgt ervoor dat er alleen kleinere toestellen kunnen landen. Er is een kans dat er passagiers van boord moeten worden gehaald omdat het toestel bij bepaalde weersomstandigheden niet op kan stijgen. Dit komt volgens Cityjet en BA echter maar zeer sporadisch voor.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button