fbpx
Opmerkelijk

34 uur in 1 vliegtuig door vertraging

Passagiers hebben ruim 34 uur in hetzelfde vliegtuig gezeten. Vlucht CX 831 van New York, JFK, naar Hong Kong had 16 uur moeten duren. Wat ging er mis.

Op 29 maart vertrok de Cathay Pacific Boeing 777-300ER op tijd van New York. De vlucht verliep prima tot de approach op Hong Kong. Door hevige wind, heftige regen en bliksem moest de landing afgebroken worden. De omstandigheden waren zo slecht dat besloten werd uit te wijken naar Zhuhai. Deze Chinese stad ligt niet ver van Hong Kong.

Eenmaal veilig geland mochten passagiers en crew het vliegtuig niet verlaten. Volgens Cathay was dit opgelegd door de Chinese immigratie en douane autoriteiten. Ondertussen was de crew over de maximale werktijd heen en mochten ze niet meer vliegen. Een nieuwe crew zou moeten komen. Op zich is het een klein uur vliegen, maar de crew mocht niet ingevlogen worden van de Chinezen. Er moest eerst met de veerboot en daarna over land worden gereist.

De reis van de nieuwe crew duurde lang, ook omdat ze door de douane moesten. Op het moment dat ze arriveerden zaten de passagiers al 30 uur aan boord. China heeft wel voor eten en drinken gezorgd. Uiteindelijk vertrok CX 831 om 01:08 naar Hong Kong, het was inmiddels 31 maart. Een uur later werd de landing op de eindbestemming ingezet.

Passagiers kregen 2.000 Yuan, wat meer dan € 200 en een brief met uitleg. Cathay heeft ook vluchten omgeboekt en hotel overnachtingen geregeld.


Grotere kaart weergeven

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button