fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 co-piloot probeerde nog te bellen

De co-piloot heeft nog geprobeerd te bellen, maar een verbinding is niet tot stand gekomen. Dit heeft de Maleisische New Strait Times gehoord van het onderzoeksteam.

Nadat de Boeing 777 van Malaysia Airlines van de civiele radar verdween boven de Zuid-Chinese Zee door het uitzetten van de transponder is het teruggevlogen richting Maleisisë. Het vliegtuig vloog over het Maleisische schiereiland en bij Penang vloog het weer boven water, de straat van Malakka. Daar heeft Maleisische militaire radar het vliegtuig nog opgepikt.

Gesprek
Nu is bekend geworden dat een telefoonmast in de buurt van Penang een signaal van de telefoon van de co-piloot (Fariq Abdul Hamid) opgepikt heeft. De mast begon met het gevraagde gesprek tot stand te brengen. Nog voordat dit tot stand brengen was afgerond was het signaal alweer verloren. De telefoon had geen bereik meer en het kon niet worden doorgeschakeld naar de volgende mast. De bronnen van de krant willen niet bekend maken naar wie het gesprek was in verband met het onderzoek. Volgens experts kan er een gesprek plaatsvinden tot een hoogte van ongeveer 7000ft.

Laatste contact
Het laatste contact van de co was om 23:30 via Whatsapp, vlak voordat hij aan boord ging. Daarna is de telefoon uitgezet. Het onderzoek blijft doorgaan er zijn afgelopen 10 dagen nog 30 mensen gehoord. In totaal zijn nu 205 mensen ondervraagd. Het meeste onderzoek gaat nog steeds uit naar de crew.

Reactie overheid
De Maleisische minister van transport heeft verklaard dat het rapport moet worden onderzocht. Tevens trekt hij het in twijfel: “If this did happen, we would have known about it earlier.”

Zoektocht
In de zoektocht in de Indische Oceaan zijn geen nieuwe signalen opgepikt. De Ocean Shield blijft met de Towed Pinger Locator varen in de hoop de uitdovende signalen van de blackbox op te vangen. Ook doet het veld van 84 sonarboeien nog zijn werk. P-3 Orions zullen ook vandaag weer overvliegen om mogelijk signalen van dit boeienveld op te pikken. Inmiddels is de HMS Echo ook in het gebied rond de Ocean Shield aangekomen. Dit schip heeft zeer geavanceerde apparatuur aan boord om de oceaanbodem in kaart te brengen. In totaal wordt vandaag met 10 vliegtuigen en 14 schepen in twee gebieden gezocht. Of de Britse onderzeeër HMS Tireless al aangekomen is, is niet bekend.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

©Upinthesky.nl
©Upinthesky.nl

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button