fbpx
IncidentenOnderwerpen

Russische bron: MH370 staat in Afghanistan; en meer complottheorieën

Een zeer opmerkelijk verhaal gister in een Russische krant.

Afghanistan
Op basis van een bron bij de Russische veiligheidsdienst FSB beweert de de krant Moskovsky Komsomolets dat de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines in Afghanistan staat, bij de grens van Pakistan. Het vliegtuig zou een kapotte vleugel hebben na een ruwe landing.

Het toestel zou op een weg staan niet ver van Kandahar, bij de Pakistaanse grens. De passagiers zouden gegijzeld worden gehouden als onderhandelingswapen met China of Amerika. Ze zijn in 7 groepen verdeeld en worden apart gevangen gehouden in Pakistan. Het eten is bijna op volgens de bron. Het toestel is gekaapt door onbekende terroristen. Eén van hen zou “Hitch” worden genoemd en opdrachten aan de piloten hebben gegeven. Aan boord waren 20 medewerkers van Freescale Semiconductor Ltd. Dit bedrijf zou een patent hebben voor een ‘robotic killer drone bug’ die kan worden ingezet voor militaire missies. Eerder was er de theorie dat MH370 vlak achter een 777 van Singapore Airlines is gaan vliegen om zo ongemerkt door verschillende luchtruimen te vliegen.

Illuminati
Eerder was er de theorie dat vermeende illuminati aanhanger Jacob Rothschild er achter zit, ook vanwege het patent. Aanhangers van complottheorieën denken nu dat beide verhalen met elkaar te maken hebben.

iPhone foto
Een ander verhaal dat al enige tijd rondgaat is dat de VS erachter zit. Het toestel zou geland zijn op Diego Garcia Militairy Base, in de Indische Oceaan. Niet lang na de verdwijning was er een verhaal dat het vliegtuig daar landde. Diego Garcia is een belangrijke basis van de VS, het wordt beschouwd als een vliegdekschip dat niet kan zinken. Zo zijn bijvoorbeeld de eerste bombardementen op Afghanistan zijn daar vandaan uitgevoerd. Er is een landingsbaan van bijna 3700 meter. Meer dan genoeg voor een 777. Het vliegveld is ook als noodlandingsplek aangewezen voor vluchten die boven de Indische Oceaan in de problemen komen.

Op de flightsimulator van de captain zou ook dit vliegveld te vinden zijn. Vorige week was er ineens een foto waar niks op te zien was, hij was volledig zwart. Maar in de EXIF-data valt te zien aan GPS-coördinaten dat hij genomen is op Diego Garcia. Exif-data is informatie bij een foto, bijvoorbeeld welk type toestel het is en niet te veranderen. Er is een kort stukje audio attached waarin gezegd wordt:

“I have been held hostage by unknown military personal after my flight was hijacked (blindfolded). I work for IBM and I have managed to hide my cellphone in my ass during the hijack. I have been separated from the rest of the passengers and I am in a cell. My name is Philip Wood. I think I have been drugged as well and cannot think clearly.”

Phillip Wood was aan boord van vlucht MH370 en werkt voor IBM. Hij zou de iPhone verstopt hebben in zijn kont…. Deze info is bekend gemaakt door een freelance journalist Jim Stone. Het vliegtuig zou in een hangar staan die functioneert als een kooi van Faraday staan, zodat communicatie onmogelijk is. De VS heeft ontkent dat het vliegtuig is geland op Diego Garcia.

Meer over MH370
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.


Grotere kaart weergeven

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button