fbpx
AirlinesOnderwerpen

Afrikaanse FastJet gaat uitbreiden, Stelios investeert

De Afrikaanse Low-Cost Carrier FastJet gaat flink uitbreiden. Momenteel vliegt FastJet met drie A319 toestellen vanaf de enige hub Dar es Salaam, Tanzania. Er zijn twee internationale routes en verder zijn het binnenlandse vluchten. Internationaal wordt op Johannesburg en Lusaka (Zambia) gevlogen.

FastJet heeft nu aandelen geplaatst om 15 miljoen pond op te halen. Een deel is gekocht door de oprichter van easyJet, Stelios Haji-Ioannou. Het geeft hem een 10% belang. FastJet kijkt of het meer A319’s aan kan schaffen. Nog dit jaar moet Lusaka een basis worden in plaats van alleen een bestemming. Bovendien wordt er ook gekeken om van Johannesburg een basis te maken.

De CEO van FastJet, Ed Winter, zegt in een interview dat het niet makkelijk is geweest. het low-cost model was nieuw in Tanzania, de acceptatie van klanten is snel aan het groeien. Het uitrollen van het netwerk krijgt nu momentum en nieuwe markten worden gestimuleerd.

FastJet vliegt nu 16 maanden en er zijn meer dan een half miljoen passagiers aan boord geweest. FastJet praat ook met Emirates. Het Afrikaanse bedrijf wil dat Emirates tickets gaat verkopen. Het zal geen gewone codeshare worden zegt de CEO. Hoe het dan wordt is niet bekend. Emirates vliegt onder andere op Dar es Salaam en Kilimanjaro, beide FastJet bestemmingen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button