fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: onderwater zoektocht verloopt niet soepel

Ook vandaag heeft de Bluefin-21 onbemande duikboot de geplande missie afgebroken. Technische problemen zorgden ervoor dat de onderzeeër terugkeerde naar het schip de Ocean Shield.

De data is al geanalyseerd, maar daar bleek niks nuttig bij te zitten. Ook maandag waren er problemen met de Bluefin-21 toen het apparaat afdaalde naar diepte onder het maximum van 4,5 km. Vandaag is de Bluefin gemaakt en weer op onderzoek gestuurd. Wat er met de Bluefin aan de hand was is niet bekend gemaakt.

Het inzetten van de onderzeeër luidt een nieuwe fase in in het zoekproces. Deze fase zal langzamer gaan. Er wordt gezocht in een gebied van 600 vierkante kilometer. De verwachting is dat de Bluefin er 2 maanden over doet om het gehele gebied te scannen.

Het gebied dat nu onderzocht wordt staat bekend als het Zenith plateau. dit is nog nooit eerder in kaart gebracht, het is dus onbekend hoe de bodem eruit ziet. Een zee-geoloog zegt tegen Reuters dat hij verwacht dat het een “foraminiferal ooze” is, een soort sludge van microscopische organismen. Hierin zou met een sonar-scan een metalen voorwerp goed opvallen. De soanr reflectie van een hard metalen object is heel anders dan een modderige, zachte oceaanbodem.

Ook vanuit de lucht en op het water werd vandaag nog gezocht, 14 vliegtuigen en 11 schepen zijn op onderzoek uitgeweest. Het hoofd van de zoekactie zegt dat deze manier van zoeken binnenkort gestopt zal worden.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button