fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: onderwater zoektocht op stoom

Vandaag is de Bluefin-21 weer onderweg op een vijfde missie. De eerste twee missies werden voortijdig gestaakt.

Op stoom
De fabrikant heeft na de eerste twee missies een risicoanalyse gedaan over maximale diepte van de Bluefin. Die is maximaal 4,5 km, maar tijdens die eerste missies bleek dat de zeebodem lager ligt. Nu is de software zo ingesteld dat de onbemande autonome onderzeeër iets dieper kan. Daarna zijn 2 succesvolle missies afgerond. Er zijn vooralsnog geen brokstukken gevonden.

Groot gebied
De onderzeeër zoekt een gebied af van 600 vierkante kilometer. In eerdere berichten werd gezegd dat dit weken tot maanden zou duren. Dit wordt nu stellig ontkent door de Australische autoriteiten. Er is inmiddels al 110 km2 afgezocht. De Bluefin-21 scant ongeveer 1 vierkante km per uur.

Boven water
Ook op vrijdag wordt met schepen en vliegtuigen gezocht naar mogelijke brokstukken. Er wordt met 11 vliegtuigen en 12 schepen een gebied van bijna 60.000 km2 afgespeurd. De verwachting is dat deze manier van zoeken binnenkort wordt gestaakt.

Oliespoort
Het oliespoor wat onlangs werd gevonden blijkt niet afkomstig van de verdwenen Boeing 777. Het is geen vliegtuig brandstof en ook geen hydraulische vloeistof.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button