fbpx
IncidentenOnderwerpen

Nieuwe informatie vluchtpad MH370

CNN heeft nieuwe informatie over het vluchtpad die MH370 genomen heeft vlak nadat het van de luchtverkeersleidingradar verdween.

Hoog
Nadat de transponder niet meer uitzond heeft het toestel een linkerbocht gemaakt in het Vietnamese luchtruim. De Boeieng 777-200ER klom naar 39.000ft, net onder het plafond van 41.000ft. Op deze hoogte heeft het toestel 20 minuten gevlogen tot boven het Maleisische schiereiland. Daarna is een daling ingezet. CNN heeft dit van een Maleisische ‘aviation source’.

Emergency Transmitters
Dezelfde bron zegt dat onderzoekers ontdekt hebben dat het toestel 4 zogenaamde Emergency Locator Transmitters aan boord had. Deze ELT’s kunnen de locatie versturen via een satelliet bij een crash of contact met water. De ELT’s bevonden zich bij de voorste en achterste deur, in de romp en in de cockpit. Waarom ze niet afgegaan zijn of het signaal niet opgepikt is, is onbekend. Malaysia Airlines wilde geen commentaar op vragen van CNN geven.

Zoektocht
Ondertussen gaat ook zaterdag de zoektocht door. De vijfde missie van de onbemande onderzeeër Bluefin-21 is voortijdig gestaakt door problemen. Inmiddels is de zede missie bezig. Er is nu 133 km2 afgespeurd en nog niks gevonden. Ook wordt er weer met vliegtuigen (11) en schepen (12) gezocht. Vandaag is het gebied 50.000km2.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button