fbpx
IncidentenOnderwerpen

Cycloon bedreigt zoektocht MH370

De tropische cycloon Jack kan de zoektocht naar de verdwenen Malaysia Airlines Boeing 777 gaan verstoren.

Jack
Tot nu toe heeft het weer amper invloed gehad op de zoekacties naar de verdwenen jet. Nu beweegt Jack zich richting het zoekgebied. Vandaag is er al zware regen en onweersbuien. Er wordt wel nog doorgezocht, vandaag met 10 militaire vliegtuigen en 11 schepen.

Bluefin-21
De onbemande onderzeeër Bluefin-21 wordt non-stop ingezet. Inmiddels is het gele apparaat onderweg op de 9e missie. Bluefin onderzoekt de zeebodem rond de locatie waar de tweede ping op 8 april is ontdekt. Waarom voor deze ping en niet de drie andere is gekozen is onduidelijk. Rond die plek is een cirkel met een straal van 10 km getrokken waarbinnen gezocht wordt. Inmiddels is al tweederde van het gebied in kaart gebracht. Er zijn geen wrakstukken aangetroffen.

Vervolg
De Maleisische regering zegt dat de search een kritiek stadium in gaat. Tevens overwegen ze om meer onbemande onderzeeërs in te zetten. Ondertussen zegt Australië constant in contact te staan met de andere landen. Aangezien dit nog nooit eerder gebeurd is, weet niemand hoe het precies moet. Overleg is noodzakelijk. Als de Bluefin niks vindt dan wordt er goed nagedacht wat de volgende strategie is.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button