fbpx
IncidentenOnderwerpen

Drie ongelukken A380 deze week

Drie verschillende A380’s hadden een ongelukje deze week

Singapore Airlines
Zaterdag vertrok vlucht SQ-322 van Singapore Changi Airport naar London Heathrow. Nog geen 10 minuten na take-off bleek er een probleem met twee air conditioners. De piloten besloten terug te keren. Na een kwartiertje cirkelen landde het vliegtuig een half uur nadat het opgestegen was. Bij die landing zijn meerdere banden gesneuveld, waarschijnlijk 7 stuks. Het vliegtuig is gerepareerd en na een testvlucht weer ingezet.

Korean
Op woensdag 17 april landde de Korean A380 afkomstig uit Seoul op Los Angeles International Airport. Tijdens het taxiën raakte de superjumbo twee lantaarnpalen. De 10 meter hoge palen bleven gebogen achter. De rechtervleugel van de A380 raakte licht beschadigd. Niemand raakte gewond. Volgens een woordvoerder van Korean leidde de airport operations auto de jet naar een te smalle taxibaan.
Een 747 werd ingezet voor de terugvlucht, die uiteindelijk 11 uur later aankwam dan gepland.

Emirates
Op 15 april reed een A380 van Emirates tegen een van de twee loopbruggen aan op Toronto airport. Er was schade aan motor 2 die niet snel verholpen kon worden. Er werd een andere A380 ingezet om de vlucht uit te voeren. De kapotte A380 is enkele dagen later teruggevlogen naar Dubai.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button