fbpx
Opmerkelijk

1 vluchtnummer, 9 vluchten, 22 dagen, 1 rondje om de aarde

Het Engelse Thomson Airways biedt twee wel heel bijzondere vluchtnummers aanbieden.

TOM971
Je vertrekt 7 oktober 2014 van Washington Dullas en komt ook weer terug op Dullas, 22 dagen later.
Het eerste deel van de vlucht gaat naar Lima. Op 10 oktober gaat de vlucht door naar Paaseiland. Dan gaar de vlucht via Cairns (Australië) naar Siem Reap (Cambodja). Verblijf daar is 2 dagen en op 18 oktober gaat de vlucht door naar Chendu. Drie dagen later wordt doorgevlogen naar Agra, India. India ontdekken kan in twee hele dagen want op 23 oktober land je op Kilimanjaro Airport (Tanzania). Na 2 dagen leeuwen en olifanten ben je er wel klaar mee en vlieg je naar Aqaba in Jordanië. 27 oktoer gaat de reis door naar Marrakech. Tenslotte vlieg je 29 oktober, met een tussenstop op de Azoren terug naar Washington Dullas.

757
De vlucht wordt uitgevoerd met een verbouwde 757. Normaal zitten hier meer dan 200 stoelen in, maar voor deze reis is de indeling aangepast. De 200 stoelen hebben plaatsgemaakt voor 78 in een 2-2 opstelling. Op 1 oktober is nog een andere vlucht gepland: TOM970, deze is 2 dagen korter, vertrekt van Orlando en slaat Chendu over.
Thomson voert deze vlucht uit voor gespecialiseerde reisbureau’s als National Geographic Expeditions en Smithsonian Journey’s. Prijs? Vanaf $70.000. Maar dan vliegt er wel een arts mee.

Around_The_world

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button