fbpx
AirlinesOnderwerpen

Thaise AirAsia X begint half juni met vliegen

De eerste low-cost lange afstand carrier van Thailand start half juni. Thai AirAsia X (TAAX) gaat vliegen van Bangkok naar Seoul.

TAAX
De nieuwe airline moet het AirAsia netwerk verder gaan versterken. Er kan worden overgestapt op de kortere vluchten van Thai AirAsia op de hub Bangkok Don Mueang. Thai Air Asia X gaat met Airbus A330-300 vliegtuigen vliegen, terwijl Thai AirAsia met A320’s vliegt. TAAX had al begin 2014 moeten begin, maar dit is door de politieke onrust uitgesteld. Verwacht werd dat Japan de eerste bestemming zou worden, maar het is dus Zuid-Korea geworden. TAAX gaat vluchten langer dan 4 uur aanbieden, Thai AirAsia doet de vluchten onder de 4 uur. In juli worden waarschijnlijk de bestemmingen Tokyo en Osaka toegevoegd. In 2015 moeten China en meer steden in Zuid-Korea volgen. Tot en met 2015 zullen er hooguit 2 toestellen zijn, waardoor er maximaal 3 bestemmingen kunnen worden aangevlogen.

A330
Het moederbedrijf AirAsia X heeft eind vorige jaar nog 25 A330’s besteld. In totaal staan er nu 51 in bestelling. De grootste Aziatische prijsvechter heeft grootste groeiplannen. Met de hub in Bangkok is er veel ruimte voor groei. Oorspronkelijk zou dit vliegveld na sluiting niet meer open gaan. De Thaise regering heeft echter besloten om flink te groeien. Terwijl andere steden aanlopen tegen maximale vliegcapaciteit heeft Bangkok met de hernieuwde openstelling ineens capaciteit over. De komende jaren moet Don Mueang een capaciteit van 50 miljoen passagiers krijgen, naast de 60 miljoen mensen die het grotere Suvarnabhumi aankan in 2017. Lees alles over uitbreiding van de 6 grootste vliegvelden van Thailand

Seoul
Thai AirAsia X gaat dagelijks naar Seoul Incheon vliegen. 17 juni is de eerste vlucht, vertrek is om 08:05, aankomst om 15:25. Om 16:50 keert het toestel terug om om 20:40 weer aan te komen. De nieuwe maatschappij heeft als Airline code: XJ. TAAX krijgt ook concurrentie: NokScoot wil vergelijkbare vluchten uit gaan voeren, ook vanaf Don Mueang. Deze maatschappij zou in het vierde kwartaal moeten beginnen. Zij gaan met 777-200’s vliegen.

Thailand
Upinthesky bericht vaker over de luchtvaart in Thailand. De concurrentie is enorm, vooral door de mogelijkheden nu Don Mueang weer open is, zowel binnenlands als buitenlands.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button