fbpx
IncidentenOnderwerpen

Aangespoeld metaal niet van MH370

Het aangespoelde metaal op de Australische westkust is niet van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Foto’s
Gister werd bekend dat er metaal met klinknagels was gevonden op het zuidelijkste puntje van de westkust van Australië. Dit zou dinsdag gevonden zijn en een dag later ingeleverd bij de politie. Foto’s zijn opgestuurd naar de ATSB, de Australische oonderzoeksraad voor veiligheid. Nog geen 24 uur later komt de ATSB met een verklaring dat ze geen aanwijzingen te zien dat dit metaal van de verdwenen airliner is.

Zoektocht
Ook vandaag wordt weer gezocht. Met 11 vliegtuigen en 11 schepen wordt een gebied van 50.000 km2 afgespeurd naar wrakstukken. De onbemande onderzeeër Bluefin-21 is aan de 12e missie bezig en heeft momenteel meer dan 90% van het gedefinieerde gebied in kaart gebracht. Als er niks gevonden wordt gaan de landen die meedoen aan de zoekactie in overleg hoe de zoektocht verder aan te pakken. Maleisië heeft gezegd meer in te willen zetten op diepzee onderzoek en heeft oliemaatschappij Petrobras om assistentie gevraagd.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button