fbpx
IncidentenOnderwerpen

Aangespoeld metaal niet van MH370

Het aangespoelde metaal op de Australische westkust is niet van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Foto’s
Gister werd bekend dat er metaal met klinknagels was gevonden op het zuidelijkste puntje van de westkust van AustraliĆ«. Dit zou dinsdag gevonden zijn en een dag later ingeleverd bij de politie. Foto’s zijn opgestuurd naar de ATSB, de Australische oonderzoeksraad voor veiligheid. Nog geen 24 uur later komt de ATSB met een verklaring dat ze geen aanwijzingen te zien dat dit metaal van de verdwenen airliner is.

Zoektocht
Ook vandaag wordt weer gezocht. Met 11 vliegtuigen en 11 schepen wordt een gebied van 50.000 km2 afgespeurd naar wrakstukken. De onbemande onderzeeƫr Bluefin-21 is aan de 12e missie bezig en heeft momenteel meer dan 90% van het gedefinieerde gebied in kaart gebracht. Als er niks gevonden wordt gaan de landen die meedoen aan de zoekactie in overleg hoe de zoektocht verder aan te pakken. Maleisiƫ heeft gezegd meer in te willen zetten op diepzee onderzoek en heeft oliemaatschappij Petrobras om assistentie gevraagd.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten op een rij.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button