fbpx
IncidentenOnderwerpen

Op speciale foto’s mogelijk MH370 te zien in Golf van Bengalen

GeoResonance zegt tegen CBS de overblijfselen van een commerciële airliner te hebben gevonden in de Golf van Bengalen. Dit Australische zee-onderzoek bedrijf zegt verschillende materialen te kunnen onderscheiden tot een diepte van 5 km.

Maleisië zegt de gegevens te gaan bekijken.

Groot vliegtuig
Het bedrijf wordt vaak ingezet om te zoeken naar mineralen, olie en gas, maar ook naar gezonken (oorlogs-)schepen. GeoResonance heeft gezocht naar materialen als aluminium, titanium, koper, staalverbindingen, brandstof en andere substanties. Er zijn twee series van multispectrum foto’s vergeleken. Eén serie gemaakt op 5 maart en de andere op 10 maart. De Boeing is verdwenen op 8 maart. Er is één groot verschil gevonden in de Golf van Bengalen. De gevonden materialen zijn in hoeveelheden en formaten overeenomstig met die van een vliegtuig. De plek is 150km ten zuiden van Bangladesh, zo’n 5.000km van de huidige zoekplek. GeoResonance heeft data van een gebied van 2 miljoen vierkante kilometer geanalyseerd. De foto’s zijn door satellieten en vliegtuigen gemaakt.

Onderzoek Maleisië
Maleisië heeft verklaard onderzoek naar de betrouwbaarheid van het bericht te doen. GeoResonance zegt dat het verschillende autoriteiten al op 31 maart (toen de blackboxen het nog deden) te hebben ingelicht. Toen was alleen nog de data van 10 maart bekeken. Daarna is deze data vergeleken met de foto’s van 5 maart. Een voorlopig rapport is vervolgens op 4 april gedeeld en het uiteindelijke rapport op 23 april.

©GeoResonance

“The wreckage wasn’t there prior to the disappearance of MH370. We’re not trying to say it definitely is MH370. However, it is a lead we feel should be followed up,” zegt een woordvoerder

Ontkenning
Het Australische departement dat de zoekactie daar leidt zegt dat het niet mogelijk is. “The location specified by the GeoResonance report is not within the search arc derived from this data. The joint international team is satisfied that the final resting place of the missing aircraft is in the southerly portion of the search arc.”
Department of Civil Aviation director-general Datuk Azharuddin Abdul Rahman verklaarde aan The Star dat Maleisië niet bekend was met het rapport.

“We will have to check and verify this report,” zei hij.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.


Grotere kaart weergeven

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button