fbpx
AirlinesOnderwerpen

Vernieuwde KLM-Livery op nieuwe Embraer 190

Morgen ontvangt KLM Cityhopper, de dochtermaatschappij van KLM, de nieuwe Embraer 190 op Schiphol, de laatste uit een reeks van zes splinternieuwe toestellen. Deze Embraer heeft een aangepaste KLM-livery, de beschildering van een vliegtuig. KLM Cityhopper beschikt nu over 28 Embraers en heeft hiermee de grootste Embraer 190’s vloot in Europa.

Morgen om 18:05 zal het toestel landen op Schiphol.

Geüpdate livery
De nieuwste generatie vliegtuigen hebben eenzelfde soort vorm qua neus en belijning. Met enkele aanpassingen in de huidige KLM-livery, is het uiterlijk van de nieuwste Embraer 190 nu een modern uitziende kist, gestroomlijnd en in balans. De overige Embraers worden gefaseerd van de aangepaste livery voorzien. Ook de Fokker 70 toestellen krijgen deze livery en de Boeing 787-900, de Dreamliner, die KLM in het najaar van 2015 verwacht.

Embraer 190 in KLM-vloot
In 2008 kwam de eerste Embraer 190 in de vloot van KLM bij dochtermaatschappij KLM Cityhopper. Dit type toestel kan honderd passagiers vervoeren en is zeer zuinig in brandstofverbruik. Ook biedt het toestel veel comfort met twee bij twee stoelen per rij in leren uitvoering. De Embraer 190 vliegt in een tweeklassen configuratie. Het toestel wordt ingezet op 35 van de totaal 53 routes in Europa die door KLM Cityhopper worden uitgevoerd. Fokker70 vliegt op de resterende 18 bestemmingen.

De nieuwste Embraer 190 is onderdeel van de continue vlootvernieuwing van KLM. Met de vervanging van zeven Fokker 70’s voor zes nieuwe Embraer vliegtuigen komt de totale vloot in 2014 op 28 Embraer 190 en 19 Fokker70 toestellen.

KLM_Embraer_190_2

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button