fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Volledig elektrische Airbus: Video

Airbus is bezig met elektrische vliegtuigen. Het prototype vliegt al: de E-fan

De E-fan kan alleen een piloot herbergen. Het toestel vliegt volledig elektrisch. De twee motoren leveren samen 60kW en krijgen hun stroom uit accu’s die zich in de vleugels bevinden. De vluchttijd bedraagt nu 45 minuten. De volgende stap is accu’s met meer capaciteit waarop het toestel 5 kwartier moet vliegen. Leeg weegt de E-fan 500 kilo. Take-off speed is bij 110 km/u. De cruising snelheid is 160 km/u en maximaal kan het elektrische toestel meer dan 200 km/u.

Het plan is om een 2 zitter en 4 zitter te gaan produceren. Airbus hoopt vanaf 2017 hiermee te kunnen beginnen. Het toestel zal voornamelijk gebruikt moeten gaan worden door vliegscholen. Maar ook om zweefvliegtuigen op hoogte te brengen en voor aerobotics-shows. Enorm voordeel is dat er bijna geen geluid is en er is geen CO2 uitstoot tijdens de vlucht.

Uiteindelijk moet er een elektrische regional jet komen van 70-90 stoelen. Airbus hoop rond 2030 een prototype te hebben. Airbus maakt nu geen regional jets, het kleinste toestel gaan 150 mensen in.

Airbus_E-fan_2

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button