fbpx
IncidentenOnderwerpen

Update 1 – Fregatten in Golf van Bengalen #MH370

—-Update 1: 2 mei 13:26—-
De Maleisische overheid maakt in een persbericht bekend dat er 3 marineschepen van Bangladesh in het gebied zijn. Eén van die schepen is een onderzoeksschip (zie hieronder). Ook Maleisië vindt het bericht dat MH370 op die loctie zou liggen hoogst onwaarschijnlijk. Tot nu toe is er niks gevonden.

—-Oorspronkelijke bericht 1 mei 11:36—-

Twee schepen van de marine van Bangladesh zijn op zoek naar mogelijke restanten van de verdwenen Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines.

Onderzoek
Dinsdagavond zijn de schepen BNS Bangabandhu en BNS Anusandhan onderweg gegaan om te kijken of MH370 in de Golf van Bengalen ligt. Dit verklaarde Commodore Rashid Ali van de marine op woensdag. Eerder deze week bracht het bedrijf GeoResonance naar buiten dat zij aanwijzingen hebben dat het vliegtuig daar ligt. De marine van Bangladesh heeft kort na het verdwijnen van het vliegtuig op 8 maart gehlopen met zoeken in de Golf van Bengalen. Schepen hebben 12 dagen gezocht.

Hydrografie
Eén van de twee ingezette schepen, de BNS Anusandhan, is een hydrografisch schip. Hiermee kan de zeebodem in kaart worden gebracht. Dit schip is in 2010 gekocht van het Verenigd Koninkrijk. In de VK was het de voorganger van de HMS Echo, een schip dat nu meezoekt in de Indsche Oceaan.

BNS_Bangabandhu_2

Twijfel
Experts hebben twijfels bij de claims van GeoResonance. Het Australische Joint Agency Coordination Centre leidt de zoektocht in het zuiden van de Indische Oceaan. Het hoofd van deze agency heeft gezegd niet te twijfelen aan de locatie ten westen van Perth. De locatie is bepaalde aan de hand van bewezen wiskundige modellen. Bij CNN zegt een luchtvaartexpert met NASA te hebben gesproken. NASA zegt geen techniek te kennen die kan wat GeoResonance zegt te kunnen. GeoResonance wil niet uitleggen hoe hun techniek werkt, uit concurrentieoverwegingen.

Verplicht
Hoe dan ook, zo’n aanwijzing kan niet meer genegeerd worden. Al bijna twee manden is er geen spoor gevonden van MH370. Aangezien de hele wereld meekijkt en de roep om openheid groot is, móet hier wel naar gekeken worden. Dat is dan ook wat de marine van Bangladesh aan het doen is. De locatie waar nu gekeken gaat worden ligt een kleine 200km van de kust van Bangladesh.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button