fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Ongekende luxe: Etihad A380 met driekamer appartement

Etihad gaat volkomen over-the-top met de nieuwe A380. Vluchten zijn vanaf 27 december van Abu Dhabi naar London Heathrow.

Er is 1 appartement met 3 kamers (woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer), 9 first appartments (eenkamer appartement), 70 business studio’s. Dit bevindt zich inclusief een lounge/bar ruimte op het bovenste deck. Op het maindeck zijn 417 economy stoelen.

Het schema is als volgt ( via airlineroute.net)
EY011 AUH0235 – 0635LHR 388 D
EY012 LHR0915 – 2005AUH 388 D

Hieronder het persbericht van Etihad:

• De A380 heeft als eerste The Residence by EtihadTM aan boord. Het is de enige vliegtuigcabine met drie kamers
• Moderne leefruimtes in de A380 en B787 geven nieuwe invulling aan reizen met het vliegtuig
• Maak kennis met het First Apartment, de First Suites, de Business Studio en de Economy Smart Seats

Etihad Airways heeft de nieuwe interieurs en diensten onthuld die worden geïntroduceerd op de Airbus A380 en Boeing B787- Dreamlinertoestellen van de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarbij ook The Residence by EtihadTM, de meest luxueuze leefruimte in de lucht die er bestaat, alleen beschikbaar op de A380-toestellen van de luchtvaartmaatschappij.

The Residence is de adembenemende en volledig nieuwe cabine vooraan op het bovendek van de A380. Met enkele en dubbele bezettingsmogelijkheden biedt The Residence een woonkamer, aparte tweepersoonskamer en aansluitende doucheruimte. Gasten in The Residence beschikken over een persoonlijke butler.

De luchtvaartmaatschappij met thuisbasis Abu Dhabi profiteert ook van de gelegenheid om de verschillende cabines aan boord van de vloot een nieuwe invulling en naam te geven.

De A380 biedt met de revolutionaire First Apartments volledige privésuites, inclusief een aparte loungestoel met verstelbare rugleuning, bed op volledige lengte, gekoelde minibar, eigen kaptafel en kledingkast. Etihad Airways reserveert het bovendek van de A380 voor de premium cabines. Op de B787 breidde Etihad Airways de First Suite uit met heel veel nieuwe features, waaronder een gekoelde minibar. De Business Studio en Economy Smart Seat zullen beschikbaar zijn op zowel de A380 als de B787.

Etihad Airways introduceert in beide vliegtuigen het nieuwste Panasonic eX3 entertainmentsysteem, met meer dan 750 uur aan on-demand entertainment, verbeterd gamen en HD-schermen in alle cabines. Het systeem werkt met een handheld met touch screen en videofunctionaliteit, zodat gasten een extra scherm hebben met nog meer entertainment-opties. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gamen of hun reisroute bekijken terwijl er een film op staat. In alle cabines worden ook noise-cancelling koptelefoons uitgedeeld, met ingebouwde magnetische audio-aansluitingen om de beste geluidskwaliteit te verzekeren. De A380 is uitgerust met wifi en biedt toegang tot het mobiele netwerk, terwijl de B787 wordt uitgerust met wifi.

De nieuwe cabines en diensten werden vandaag, zondag 4 mei, getoond in Abu Dhabi, de thuishaven van Etihad Airways. De luchtvaartmaatschappij geeft daarmee invulling aan haar missie om de luchtvaartindustrie te transformeren en om van elke vlucht een onvergetelijke ervaring te maken voor haar gasten.

James Hogan, president en CEO van Etihad Airways zei: “Deze nieuwe leefruimtes zetten de standaard voor de geleverde producten en diensten aan boord op het hoogste niveau tot nog toe in de commerciële luchtvaart. Ze wijzigen voor altijd de verwachtingen van reizigers inzake comfort en luxe.“ “De A380 en B787 van Etihad Airways bieden de meest geavanceerde vliegtuigcabines in de sector, terwijl ze ook voldoen aan alle verwachtingen inzake gewicht, bereik en prijs, rekening houdend met het gewenste aantal stoelen. Dit laat ons toe om ongeëvenaarde kwaliteit en stijl tegen competitieve prijzen aan te bieden in alle cabines.”

In 2008 besloot Etihad Airways dat geen enkel ontwerpbureau de visie voor de nieuwe cabines van de luchtvaartmaatschappij kon vertalen naar een product. Daarom richtte Etihad zelf het Etihad Design Consortium (EDC) op. Dat bracht drie grote ontwerpbureaus samen: Acumen, Factorydesign en Honour Branding. Zij ontwierpen de innovatieve interieurs en stoelen voor de nieuwe vloot. Het EDC werkte samen met Promise Communispace, een toonaangevend co-creatieagentschap, om een diepgaand consumentenonderzoek uit te voeren en workshops op te zetten in Abu Dhabi, Sydney, Londen en New York. Dit om te begrijpen wat een vlucht ‘perfect’ maakt en hoe de perfecte luchtvaartmaatschappij eruit ziet door de ogen van de consument. Tachtig procent van het nieuwe productaanbod is een rechtstreekse vertaling van de feedback en informatie die tijdens deze workshops werden verzameld. De ontwerpvisie van Etihad Airways brengt de persoonlijke en exclusieve ervaring van een verblijf in een luxueus boetiekhotel naar de lucht. Daarbij omarmt ze het Arabische modernisme, een esthetische uitstraling die de tradities van de regio combineert met modern design.

The Residence by EtihadTM
The Residence, die door het European Aviation Safety Agency (EASA) is goedgekeurd voor enkele en dubbele bezetting, biedt een niveau van luxe en privacy dat normaal is voorbehouden voor privévliegtuigen. Elke Etihad Airways A380 biedt een boetiekversie van The Residence met een verschillend kleurenpalet, houtsnijwerk en tapijten. Gasten in The Residence beschikken gedurende de hele vlucht over een persoonlijke butler. De butlers zijn opgeleide professionals die een aanvullende training krijgen aan de Savoy Butler Academy in Londen. Gasten in The Residence genieten ook van een toegewijd VIP Travel Conciërge team dat ervoor zorgt dat elk detail van de reiservaring, inclusief transport op de grond, keuken en faciliteiten op persoonlijke voorkeuren zijn afgestemd.

Etihad_A380_THE_RESIDENCE_LOUNGE-1

Etihad_A380_THE_RESIDENCE_BEDROOM_VERTICAL

Etihad_A380_THE_RESIDENCE_BATHROOM

First Apartments – A380
Etihad Airways herdefinieert First Class en legt de lat ontzettend hoog voor de sector met de lancering van het First Apartment op de A380. Er worden negen First Apartments geïnstalleerd op het bovendek in een 1-1 opstelling, waardoor de eerste First Class cabine met één enkel gangpad in de sector ontstaat. Elk First Apartment heeft een schuifdeur van 162cm hoog en is uitgerust met een kantelbare stoel met armleuningen en een voetenbank, beide bekleed door Poltrona Frau. De voetenbank kan worden omgevormd tot een apart, volledig horizontaal bed van ruim 200cm. Het First Apartment biedt ook unieke voorzieningen, zoals een gekoelde minibar, een eigen kaptafel en een draaibaar televisiescherm, zodat er zowel vanuit de stoel als vanuit het bed gekeken kan worden. Het First Apartment is 74 procent groter dan de huidige, prijswinnende First Class Suites van de luchtvaartmaatschappij. De gasten in First Class hebben aan boord van de A380 ook een exclusief voor hen volledig uitgeruste doucheruimte ter beschikking.

Etihad_ FIRST_APARTMENT_relax

Etihad_FIRST_APARTMENT_SLEEP

First Suites – Dreamliner
Aan boord van de B787 ontwierp Etihad Airways een First Suite met vele nieuwe features. De acht First Suites werden opgesteld in een 1-2-1 configuratie rond een uniek gebogen gangpad, wederom een unicum in de commerciële luchtvaart. Elke volledig afgesloten First Suite heeft een grote stoel en voetenbank, beide bekleed door Poltrona Frau, die kunnen worden omgevormd tot een bed van ruim 200cm. De armleuningen van de stoelen in het midden kunnen worden ingetrokken en de suites kunnen worden samengevoegd zodat er een dubbel bed ontstaat. Andere eigenschappen zijn een gekoelde minibar en een TV-scherm van 24 inch.

Etihad_787_FIRST_SUITE_B787

Business Studio’s
Zowel op de A380 en de B787 lanceert Etihad Airways zijn nieuwe Business Studio’s. Zij bieden 20 procent meer persoonlijke ruimte dan de huidige Business Class-plaatsen. De Business Studio’s, die in een 1-2-1-opstelling staan volgens zwaluwstaartmotief, bieden allemaal directe toegang tot het gangpad en kunnen worden omgevormd tot volledig horizontale bedden van ruim 200cm. Met zijn privacy, ruime opbergruimte en grote oppervlakte, is de Business Studio ontworpen om tegemoet te komen aan de zeer diverse behoeften van de premium zaken- en vrijetijdsreizigers.

Etihad_BUSINESS_STUDIO_DINING

The Lobby
Op de Airbus A380 zullen de gasten van First en Business Class kunnen ontspannen in The Lobby, een lounge en bar met bediening die zich tussen de cabines van First en Business Class bevindt. Met een lederen zetel in halve cirkelvorm, een tafel met houtsnijwerk en een groot televisiescherm is The Lobby ideaal om te ontspannen en andere mensen te ontmoeten. De TV, met USB-verbinding voor wie presentaties wil geven, kan ook worden gebruikt om te kijken naar sport of andere evenementen op de live-televisiekanalen van de luchtvaartmaatschappij.

Etihad_A380_THE_LOBBY_social

Economy Smart Seat
De nieuwe Economy Smart Seat biedt een unieke ergonomische hoofdsteun met ‘zijvleugel’, zodat gasten hun hoofd extra comfortabel en ontspannen kunnen laten rusten. De stoel biedt ook steun voor de ruggengraat, wat gasten toelaat om hun zitplaats voor hun persoonlijk comfort in te stellen. Een persoonlijk televisiescherm van 11 inch met alle aansluitingen voor het inflight-entertainmentsysteem bevindt zich in de rugleuning van de stoel ervoor. Het nieuwste Panasonic eX3 persoonlijk entertainmentsysteem, waarvan Etihad Airways de eerste klant is, is in alle cabines geïnstalleerd.

Etihad_ECONOMY_SMART_SEAT-1

Cabinetoegang
Een cruciaal doel van Etihad Airways was de ervaring aan boord omvormen in een gevoel dat te vergelijken is met het binnenstappen in de lobby van een boetiekhotel. In alle toegangen en cabines in beide vliegtuigen is de uitrusting afgeschermd achter handgemaakte Arabische schermen en gordijnen, terwijl de trolleys bedekt zijn met elegante deuren met houtafwerking, zodat alle gasten stijlvol welkom worden geheten. Etihad Airways heeft ook oog voor de verschillende religies aan boord. De luchtvaartmaatschappij voorziet in gebedsruimtes. Deze hebben een gordijn voor privacy en een elektronisch kibla-kompas dat in real-time aangeeft waar Mekka zich bevindt op basis van de geografische positie van het vliegtuig. In de boardingzones voor de premium reisklassen werkt Etihad Airways samen met culturele instellingen in de Verenigde Arabische Emiraten om kunst tentoon te stellen. Ook items die te koop staan in de Etihad Airways Boutique Duty Free catalogus worden getoond. Bij de lancering van deze nieuwe vliegtuigen zal Etihad Airways ook haar servies, verzorgingsproducten en de bekleding van de volledige vloot updaten.

Etihad_A380_FIRST_CLASS_AISLE

Etihad_A380_seatmap

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button