fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Etihad gaat 777’s upgraden

Zondag maakte Etihad het interieur van de te ontvangen A380’s en 787’s bekend. Ongekende luxe gaat men aanbieden, in de A380 kan je een driekamer appartement huren. Naast een nieuwe first class zijn er ook nieuwe “Business Studio’s”.

Deze studio’s komen ook in de nieuwe A350’s en 777X toestellen. Ze worden iets aangepast om beter in het toestel te passen. Vanaf 2015 worden de geleverde 777’s (huidige generatie) ook hiermee uitgerust. Alle 22 inch brede stoelen hebben directe toegang tot een gangpad, lie-flat bedden van 2,04 meter. Hiermee is het een groot verschil met de huidige businessclass aan boord van 777’s.

Vanaf volgend jaar begint er dan ook een retrofit programma om ook de circa 60 huidige triple sevens uit te rusten met deze stoelen. De oudste toestellen zullen eerst onder handen genomen worden. Het retrofit programma zal vier jaar duren.

Etihad_BUSINESS_STUDIO_SLEEP

A380
De nieuwe A380 zal op 27 december de eerste vlucht uitvoeren, naar Londen Heathrow. Een 2e A380 wordt snel toegevoegd op die route. Daarna zullen ook New York JFK en Sydney worden aangevolgen. Het appartement gaat enkele reis naar Londen zo’n $21.000 kosten, circa 3x zoveel als first class. Mag je er wel met 2 personen in.

787-9
De Dreamliner zal ook vanaf december vliegen. Eerste route is naar Dusseldorf. Een maand later zullen de bestemmingen Mumbai en Washington Dulles worden toegevoegd.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button