fbpx
IncidentenOnderwerpen

Ocean Shield onderweg naar ping nr 1 #MH370

Vandaag is het Australische marineschip Ocean Shield vanuit Sterling naval base (ten zuiden van Perth) vertrokken om weer te gaan zoeken naar de verdwenen Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines.

Ping nr 1
De zoektocht gaat door met de onbemande onderzeeër Bluefin-21. Dit keer wordt er gezocht rond de plek waar de eerste ping is opgepikt. Dit was op 5 april en duurde ongeveer 2 uur. Daarna was het contact verdwenen. Ocean Shield is destijds rond gaan varen en ving een tweede ping op, die 13 minuten duurde. De afgelopen weken is Bluefin-21 ingezet rond de plek van ping nummer 2. Deze ping werd als belangrijkste aanwijzing gezien. Het diepst dat gezocht is, is 5.005 meter, ondanks dat Bluefin eigenlijk gemaakt is om tot een diepte van 4.500 meter te gaan.

Ocean_Shield_Ping_locations

Haven
Ocean Shield was in de haven omdat na 5 weken op zee de voorraden op waren en de crew moest worden afgewisseld. Eerder was het de verwachting dat het schip op vrijdag alweer op volle zee was, dat is niet gelukt. Ondertussen heeft ook de onderzeeër een software upgrade gekregen. Het is drie dagen varen naar de nieuwe zoeklocatie. De Australische marine mag de onbemande onderzeeër nog circa 3 weken lenen van de Amerikaanse marine. Haast is dus geboden.

Golf van Bengalen
Ondertussen is er geen nieuws uit de Golf van Bengalen, waar de marine van Bangladesh aan het zoeken is naar het vliegtuig. Dit gebeurt na een tip van GeoResonance.

Twijfel
CNN heeft experts aan het woord gelaten die hun vraagtekens zetten waarom de autorietiten ervan overtuigd zijn dat het vliegtuig in de Indische Oceaan ligt. Deze aanname is enkel en alleen gebaseerd op data van Inmarsat, het satellietbedrijf die een zevental contactmomenten heeft gehad met MH370. Die data is slechts gedeeltelijk geopenbaard. De experts hebben ernaar gekeken en kunnen op basis van de beperkte data niet concluseren dat het toestel in de zuidelijke arc ligt. Het is net zo goed mogelijk dat het toch naar het noorden gevlogen is. Men trekt niet de bevindingen in twijfel, maar zegt wel: geef ons alle data zodat iedereen kan narekenen waar het toestel zou moeten zijn.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button