fbpx
IncidentenOnderwerpen

Video crash-landing Fokker 100

Twee incidenten met Fokker 100’s deze zaterdag.

Iran
Iran Aseman Airlines voerde vlucht EP853 uit van Mashad Airport naar Zahedan Airport, beide in Iran. Tijdens het uitklappen van het landingsgestel was er probleem. Het linker landingsgestel ging niet uit of wilde niet vergrendelen. Daarop werd de landing afgeblazen, zo rond 12:00. Een uur heeft de Fokker met registratie EP-ASZ in een holdingpatroon gevlogen en zijn er tevergeefs pogingen gedaan het landingsgestel toch uit te klappen. Uiteindelijk is de landing ingezet op baan 35. Van de 103 mensen aan boord zijn er 9 gewond geraakt. Twee zwangere vrouwen zijn uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=tpsPLrPm7c0

Niger
Een andere Fokker 100 was zaterdag onderweg na een C-check van Bartislava Airport (Slowakije) naar Niger. De Fokker 100 met registratie 5N-SIK had hydraulische problemen en was daar gerepareerd. De maatschappij IRS Airlines zou dan eindelijk weer twee goedgekeurde toestellen hebben en weer met vliegen mogen beginnnen. Sinds oktober werd de maatschappij aan de grond gehouden.
Echter bij GANLA waypoint verdween het toestel van de radar. Het is nog onbekend wat gebeurd is, maar het toestel staat zonder gewonden aan de grond. Op de foto te zien is dat het landingsgestel niet uitgeklapt is. De crew van twee is ongedeerd (en heeft zelf de foto gemaakt).

Na de crash heeft de First Officer getweet:

Still alive boss.


Grotere kaart weergeven

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button