fbpx
Onderwerpen

EasyJet gaat vliegtuigen inspecteren met drones

EasyJet wil vliegtuigen gaan inspecteren met drones. De inspecties kunnen zou effiënter en veilig worden. De A319’s en A320’s worden nu nog door technisch personeel gedaan. Eén vliegtuig kost snel een dag om te inspecteren, een drone zou het in een paar uur moeten kunnen. Ook kan een drone op plekken komen waar een persoon maar lastig bijkomt.

Ook zo een drone het nauwkeuriger kunnen doen. Als het onbemande helikoptertje problemen of twijfelgevallen tegenkomt wordt dit automatisch gemeld aan een technicus.

Glass
Tevens is easyJet bezig met een virtual reality bril waarbij technici op afstand exact mee kunnen kijken wat de piloot of andere technicus ziet. EasyJet vliegt op 138 vliegvelden en lang niet overal is easyJet personeel aanwezig. Door middel van zo’n bril kan de lokale technicus exact volgens easyJet maatstaffen werken.

EasyJet denkt door dit soort venieuwing de vloot efficiënter, effectiever en veiliger kan onderhouden. Een vliegtuig kan dus vaker doen waar hij voor gemaakt is: vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button