fbpx
AirlinesOnderwerpenOpmerkelijk

Cabine personeel India vecht terug tegen regels afvallen

De Indiaase vakbond voor cabine personeel probeert een nieuwe regel van tafel te krijgen.

Te zwaar? Niet meer vliegen
Vorige week heeft de Directorate General of Civil Aviation (DGCA) richtlijnen uitgevaardigd voor Indiase maatschappijen die binnenlands en internationaal vliegen. Daarin staat dat als flight attendants teveel wegen ze als ongeschikt kunnen worden verklaard om te vliegen.

Er wordt gekeken naar de Body Mass Index. Cabine personeel mag alleen een BMI hebben die als normaal wordt bestempeld. Bij vrouwen is dat tussen 18 en 22, bij mannen tussen 18 en 25. Bij een BMI deel je het gewicht door de lengte in het kwadraad. Dit staat op de website van de DGCA. Het belangrijkste argument is dat cabin crew met een hogere BMI hun taken niet goed uit kunnen voeren en dat de veiligheid daarmee in gevaar is.

Oneens
De richtlijn zal minstens 600 leden van de vakbond treffen. Een woordvoerder zegt:

“The guidelines are arbitrary and discriminatory. They just can’t wake up one fine morning and make some crazy rules citing flimsy reasons”

DGCA raadt een gezonde levensstijl aan en veel lichaamsbeweging.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button