fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad vliegt een jaar op Amsterdam

Op 15 mei 2013 landde de eerste vlucht van Etihad Airways vanuit Abu Dhabi in Amsterdam. Het eerste jaar was een succes. Meer dan 125.000 passagiers uit Nederland maakten kennis met de kwaliteit die Etihad Airways haar gasten biedt. De dienstverlening werd onlangs bekroond door Schiphol Airport met de award voor ‘Luchtvaartmaatschappij van het jaar Afrika en Midden-Oosten’.

“We hebben een groot aantal passagiers vervoerd. Dat bewijst dat de Nederlandse reizigers behoefte hebben aan een luchtvaartmaatschappij die een uitstekende, persoonlijke dienstverlening biedt tegen een eerlijke prijs”, zegt Jean Paul Drabbe, General Manager van Etihad Airways in Nederland. “Het succes van Etihad Airways blijft niet onopgemerkt. We ontvingen recent nog van Schiphol Airport de award voor ‘Luchtvaartmaatschappij van het jaar voor Afrika en het Midden-Oosten’. We zijn uiteraard erg blij dat Schiphol onze inspanningen beloont om luxueuze vliegreizen te bieden aan zowel zakelijke als privĂ©-reizigers.”

De dienstverlening waarvoor de maatschappij erkend werd, wordt overigens nog beter. In haar eerste jaar vanuit Nederland introduceerde Etihad Airways op 1 mei de unieke deur-tot-deur Etihad Chauffeur-service voor Nederlandse gasten in Business Class. Dankzij deze service worden gasten gratis door een privĂ©chauffeur opgehaald in een luxueuze wagen en naar de luchthaven gebracht. Eenmaal aan boord kunnen de gasten genieten van eten en drinken van topkwaliteit, live televisiekanalen en WiFi. Gezinnen die met kinderen reizen, kunnen gebruikmaken van de diensten van een ‘Flying Nanny’ die de kinderen tijdens lange vluchten bezighoudt.

“Het was een erg druk en interessant eerste jaar”, zegt Jean Paul Drabbe. “Maar ons harde werk heeft opgeleverd. We kunnen Nederlandse reizigers, zowel zakelijk als privĂ©, een superieure service bieden. Inmiddels zijn we ook verhuisd naar een definitief kantoor. Om extra voordelen te halen uit onze samenwerking met equity partner airberlin delen we sinds kort een kantoor op de luchthaven. Op deze manier kunnen we gezamenlijke promoties bieden aan reizigers. Daarbij ligt de focus vooral op de volledig horizontale bedden en topservice die we bieden in Business Class.”

Door een combinatie van eigen vluchten en een codeshare-overeenkomst op vluchten van KLM, biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan van Schiphol naar Abu Dhabi. Van daaruit kunnen reizigers een uitgebreid netwerk bereiken van zo’n 100 bestemmingen in verschillende landen, waaronder AustraliĂ«, het Midden-Oosten, IndonesiĂ«, India en de Seychellen.

©Persbericht Etihad

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button