fbpx
Onderwerpen

Global flight tracking: priority

Op de ICAO vergadering van deze week is een consensus bereikt dat de tracking van vliegtuigen een korte termijn prioriteit krijgt.

Het besluit volgt op het verdwijnen van MH370. Daar bleek dat als de piloten het radarsignaal uitzetten een vliegtuig gemakkelijk uren kan vliegen zonder opgemerkt te worden.

ICAO is een afdeling van de Verenigde Naties die over het vliegverkeer gaat. Op de grote algemene vergadering is afgesproken een Aircraft Tracking Task Force (ATTF) op te zetten. De ATTF wordt gecoördineerd door de IATA.

“Malaysia Airlines Flight MH370 has been an unprecedented event for aviation and we have responded here in a similarly unprecedented manner,” zei ICAO council president Olumuyiwa Benard Aliu.

Parallel aan de task force begint ICAO met het ontwikkelen van een flight tracking concept om te kijken hoe de data wordt gedeeld, met wie en onder welke omstandigheden. Er moeten standaarden komen voor de tracking.

De ICAO-vergadering gaf ook aan dat er verbetering moet komen in het samenwerken tussen landen als er een search and rescue operatie wordt ondernomen. Er zijn problemen met verantwoordelijkheid en coordinatie. Het zou goed zijn als er oefenmomenten komen.

Meer nieuws over MH370
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button