fbpx
AirlinesOnderwerpen

Qatar begint exclusieve businessclass vlucht Doha-Londen

De eerste Qatar Airways full businessclass vlucht is voor vandaag gepland te landen op Heathrow.

Luxe
De vlucht van zeven uur wordt uitgevoerd door een A319, registratie A7-AFE. Hij wordt liefkozend “Business One” genoemd. De route wordt dagelijks gevlogen, met vluchtnummers QR15 en QR16. Aan boord zijn 40 lie-flat businessclass stoelen, in een 2-2 opstelling. Passagiers hebben de beschikking over het uitgebreide Orynx in-flight entertainment system en kunnen smsen.

Doha-Londen
Met deze vlucht zijn er nu 6 dagelijkse vluchten van Qatar Airways naar Heathrow. De binnenkort te verwachten A380 gaat ook ingezet worden op de populaire route.

Qatar_A319_Full_business_2

Zeldzaam
Full businessclass vluchten zijn zeldzaam. Het wordt regelmatig geprobeerd, maar vaak lukt het niet. Singapore Airlines is gestopt met de route Singapore-New York (langste route ooit). Ook in China zijn al vergelijkbare vluchten geprobeerd.
British Airways voert een dagelijkse vlucht uit van London City naar New York JFK. Op deze route wordt een A318 ingezet. Door de korte ban van City Airport wordt nog een tussenlanding gemaakt voordat de Atlantische Oceaan overgestoken kan worden.
Scandinavian Airlines wil vanaf augustus met een Boeing 737-700 in full business configuratie van Stavanger naar Houston.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button