fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 update 20 mei

Geraldton
Zondag is ADV Ocean Shield aangekomen in de haven van Geraldton om de reserveonderdelen op te pikken voor de onbemande onderzeeër Bluefin-21. De Onderzeeër bleek bij de eerste missie niet goed te functioneren. De communicatie met het schip kon niet tot stand worden gebracht.

Ocean Shield zou eigenlijk naar de haven van Dampier (een stuk noordelijker gaan), maar het bleek sneller als er naar Geraldton gevaren werd. De onderdelen zouden gister aangekomen moeten zijn in Geraldton. Zodra deze zijn geïnstalleerd vertrekt het schip weer.

Bathymetric
Ondertussen hebben Maleisische, Australische en Chineze autoriteiten besloten dat een Chinees schip de ‘bathymetric’ search gaat doen. Dit is de topgrafie van de zee- of oceaanbodem. Het is de geplande uitgebreide zoektocht naar wrakstukken van MH370. Het schip Zhu Kezhen vaart woensdag uit naar het gebied.

Maleisische leger
De Maleisische minister van defensie heeft het (niet) optreden van het leger verdedigd. Ondanks dat MH370 zo goed als over een militaire basis is gevlogen zijn er geen straaljagers de lucht in gestuurd. De minister zei dat het een commerciëel vliegtuig was op het eigen grondgebied. Maleisië is met niemand in oorlog en daarom is het logisch dat er niet opgetreden is, volgens hem.

Oud premier
De oud premier en één van de meest invloedrijkste personen in de huidige regeringspartij heeft iets opmerkelijks gezegd. Hij beweert dat de CIA meer weet van het verdwijnen. Hij vindt het niet eerlijk dat Maleisië en Malaysia Airlines de schuld krijgen. Het zou uitgesloten zijn dat de verdwenen Boeing 777 neergestort is door een ongeluk. “Iemand moet meer weten.” De zoektocht in de Indische Oceaan is ook voor niks, volgens de 88 jarige ex-premier.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.


Grotere kaart weergeven

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button