fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Eerste Nederlandse 787 Dreamliner komt 5 juni aan

Arkefly is de eerste Nederlandse airline die de Boeing 787 Dreamliner aan haar vloot toevoegt. De Dreamliner van Arkefly landt donderdag 5 juni rond 12.00 uur voor het eerst op Nederlandse bodem. Het revolutionaire toestel is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen, waardoor passagiers uitgerust op hun bestemming aankomen. De eerste commerciële vlucht van de Dreamliner is gepland op 8 juni naar Antalya. Op 12 juni voert de airline haar eerste commerciële intercontinentale vlucht met de Dreamliner uit naar Curaçao en Bonaire. Bij aankomst op Hato Airport zal het toestel feestelijk worden verwelkomd.

#Dreamcatcher
Het toestel, dat onlangs de naam #Dreamcatcher kreeg via de social media actie #nametheplane, heeft 307 stoelen en drie klassen: Star Class, Comfort en Economy. De nieuwe Star Class biedt extra beenruimte, extra bagagevrijdom, gratis stoelreservering en de mogelijkheid om online in te checken. De Arke Dreamliner vliegt vanaf 12 juni hoofdzakelijk naar Aruba, Bonaire en Curaçao.

Revolutionair toestel
De Boeing 787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen. Zo geven het slimme design met gewelfd plafond en de 30% grotere ramen een ruimtelijk gevoel en zorgt de moodlighting aan boord voor een natuurlijke overgang tussen dag en nacht wat zorgt voor minder jetlag bij aankomst. Daarnaast is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en reizigers met een frisser gevoel op de bestemming aankomen. Door het geavanceerde luchtverversingssysteem hebben passagiers bovendien minder last van duizeligheid en hoofdpijn. De Dreamliner is niet alleen fijn om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; het toestel maakt 60% minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt 20% minder brandstof en CO2 per passagier. De tweede B787 Dreamliner wordt naar verwachting in december 2014 aan de vloot van Arke toegevoegd, het derde toestel volgt in maart 2015.

Vervanging
Arke vervangt een aan tal Boeing 767’s door de Dreamliner. Verder vliegt Arke met 737-800’s. Deze single-aisle’s zullen worden uitgebreid. Piloten bij Arke vliegen nu nog op beide toestellen, een redelijk unieke situatie.

©Bron: Arke persbericht

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button