fbpx
IncidentenOnderwerpen

Zoektocht MH370 wordt voor maanden gestaakt

Woensdag wordt de zoektocht stopgezet en ten vroegste in augustus voortgezet.

Bluefin
CNN heeft Martin Dolan gesproken, topman van de Australian Transport Safety Bureau. Hij zegt de verwachting is dat de onbemande onderzeeër Bluefin-21 aanstaande woensdag klaar is met zoeken rond de vier plekken waar begin april pings zijn opgepikt. Deze ping zouden afkomstig kunnen zijn van de zwarte dozen van het vliegtuig. Er zijn dan 20 missies voltooid door de onderzeeër. Per missie is 40 km2 verkend.

Volgende fase
Ondertussen is de Australische overheid bezig een tender uit te schrijven voor de volgende fase. Bedrijven kunnen zich inschrijven om de systematische zoektocht te gaan doen. Eén bedrijf moet de circa 60.000 vierkante kilometer oceaanbodem gaan afspeuren. Dit moet gebeuren met een ‘side-scan sonar’. Dit apparaat wordt voortgetrokken door een schip. Dolan zegt dat er zeker 2 maanden overheen gaan voordat de onderhandelingen afgerond zijn. De zoektocht zal 60 miljoen Australische Dollars gaan kosten. Er zijn afspraken gemaakt tussen Australië, China en Maleisië wie hoeveel gaat betalen. Dit is nog niet bekend gemaakt.

Oceaanbodem in kaart brengen
Ondertussen is een Chinese onderzoekschip aangekomen in het zoekgebied. Dit schip gaat de 60.000km2 oceaanbodem in kaart brengen, een zogenaamde bathymetric search. Elke week zal de data verscheept worden naar de wal waar het wordt verwerkt.

Satellietdata
Er is een internationale groep experts nog steeds bezig de satellietdata van Inmarsat te bekijken. Dit gaat nog een twee tot drie weken duren. De verdwenen Boeing 777-200ER heeft tijdens de vlucht nog 7x contact gemaakt met een Inmarsat satelliet. Aan de hand van deze ‘handshakes’ is berekend waar het toestel waarschijnlijk ligt, deze berekening wordt nog eens goed bekeken. Het is mogelijk dat het zoekgebied weer verschuift.

“It’s important for us to be sure that we have correctly defined the search area for this phase of the search, and it takes time to be sure”

Familieleden van de passagiers van MH370 eisen al een tijd dat de data bekend worden gemaakt, zodat er onafhankelijk onderzoek kan worden gedaan. Maleisië zal die dinsdag bekend gaan maken.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button