fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Airbus: meer dan 1.000 A330neo’s mogelijk

Airbus denkt meer dan 1.000 nieuwe A330’s te kunnen verkopen als ze er nieuwe motoren op zetten.

A330neo
Dit zegt John Leahy, chief operating officer van Airbus. De populaire A330 zou tot 2030 in productie kunnen blijven als de neo versie uitkomt. Het topmanagement van Airbus is momenteel aan het bekijken of ze de A330neo willen uitbrengen. De verkoop van de huidige A330 is aan het opdrogen en over een paar jaar zijn de orders (nog 260) op.

Verdubbeling
Momenteel zijn er sinds 1987 1.342 A330 besteld. De laatste jaren liepen de bestellingen nog door vanwege problemen met de 787 dreamliner. Nu Boeing de porblemen verholpen heeft ziet Airbus de bestellingen snel teruglopen. Een grote klant is Air Lease Corp, ook zij denken dat Airbus 1.100 tot 1.200 A330neo’s zou kunnen verkopen. Hiermee zou het totaal aantal A330’s bijna verdubbelen.

Concurrent
De A330neo zou het opnemen tegen de 787-9. Met nieuwe motoren zijn de kosten per passagier vergelijkbaar. Voordeel is dat de ontwikkelingskosten van de Airbus al lang afbetaald zijn, terwijl Boeing enorme bedragen heeft geïnvesteerd voor de Dreamliner. Boeing heeft zelfs toegegeven dit niet meer op zo’n manier te willen doen. De A330 vliegt wel minder ver dan de 787. Dit hoeft geen probleem te zin aangezien het toestel vooral op middellange routes in Azië wordt ingezet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button