fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Emirates overweegt Boeing 747-8

Boeing praat met Emirates over een mogelijke verkoop van de 747-8. Emirates is de grootste afnemer van concurrent A380.

Emirates
De maatschappij uit Dubai is op zoek naar goedkopere toestellen. John Wojick, senior vice president for sales and marketing van Boeing, heeft nu verklaard dat er gesprekken zijn met Emirates. Emirates is al de grootste afnemer van de Boeing 777. Tevens zijn ze druk op Airbus aan het uitoefenen om de A380 te verbeteren, onder andere met nieuwe motoren. Wojick zegt:

“The new engines they’re pressing Airbus to put on their plane, we’ve already got four of them”

747-8
De Boeing 747-8 verkoopt erg slecht en Boeing kan wel een impuls gebruiken. Van de passagiersversie heeft momenteel één maatschappiij het toestel in gebruik: Lufthansa. Er zijn drie andere maatschappijen die de nieuwste 747 besteld hebben: Korean, Air China en Transaero. Boeing maakt er 1,5 per maand.

De vrachtdivisie van Emirates, Skycargo, vliegt met enkele 747-400 vrachttoestellen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button