fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad stap dichterbij deelname Alitalia

Etihad stuurt een brief naar het Alitalia management met de eisen. Als het management die accepteert gaan de gesprekken de laatste fase in.

Dit werd bekend gemaakt in een verklaring van beide bedrijven. Etihad zegt ervan overtuigd te zijn deze onderhandelingen positief af te ronden. “Een belang van Etihad in Alitalia zal beide maatschappijen helpen en het zal voor de reiziger meer routes en mogelijkheden bieden”. Etihad bouwt aan een enorm netwerk van minderheidsbelangen en codeshare partnerships om zoveel mogelijk mensen via de Abu Dhabi hub te krijgen.

Een deal zal Etihad de grootste aandeelhouder maken in Alitalia. Air France-KLM heeft het belang laten weglekken naar 7%. Hoeveel Etihad zal krijgen is nog niet bekend. Alitalia is al jaren verliesgevend. De laatste kapitaal injectie was eind vorig jaar. Met het huidige verliespercentage zal dat geld zo rond de zomer op zijn.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button