fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Emirates A380 toch niet 11 stoelen breed

Emirates gaat toch niet 11 stoelen naast elkaar plaatsen in hun A380’s.

Efficiënter
Baas van Emirates, Tim Clark, heeft gister tegen journalisten gesproken over de A380. Emirates zoekt naar een 10-12% verbetering in de efficiëntie. Eerst was er sprake van dat Emirates dit wilde bereiken door een extra stoel op een rij te zetten, dus 3-5-3. Nu zijn ze tot de conclusie gekomen dat in het midden van 5 stoelen zitten wel erg beroerd is.

Emirates is nu Airbus aan het pushen nieuwe motoren onder de A380 te hangen en aerodynamische updates door te voeren. Ook moeten er enkele extra stoelen in de cabine komen. Zo hoopt Emirates deze besparing te behalen. Ze zijn dus afgestapt van de 11-abreast.

Nieuwe motoren
De nieuwe motoren zullen (áls ze al komen) niet eerder beschikbaar zijn dan na 2020. Emirates hoopt de helft van de recent bestelde 50 A380’s te kunnen converteren naar A380neo’s. Momenteel heeft Emirates 48 superjumbo’s, in totaal zijn er 140 besteld.

Te groot
Een ander argument om niet nog meer mensen in het toestel te proppen is dat het er ook teveel kunnen worden. Vooral op bepaalde routes naar Amerika is er een probleem. Nu al worden door de meeste passagiers 2 koffers meegenomen. Als er 600+ mensen in zitten worden het er wel heel veel. Zo veel dat er geen cargo-ruimte meer over is die Emirates’ Skycargo divisie.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button