fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Eerste Nederlandse 787 Dreamliner geland op Schiphol – Video

787-8 BRI #182-ZA334
De eerste Arke Boeing 787 Dreamliner is geland op Schiphol. Arke is de eerste matschappij in Nederland met een Dreamliner in de vloot.

Geland
Rond 12 uur is de Boeing 787 Dreamliner van Arke aangekomen in Nederland. De Dreamliner werd gisteren om 15.00 uur lokale tijd bij de Boeing fabriek in Seattle officiƫel overgedragen aan TUI Nederland, moederorganisatie van Arke. Het gloednieuwe vliegtuig is vandaag bij aankomst op Amsterdam Airport Schiphol traditioneel gedoopt met een watersaluut van de brandweer. Arke is de eerste Nederlandse airline die dit vliegtuig aan haar vloot toevoegt.

787
De Boeing 787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen. Het design met gewelfd plafond en de 30% grotere ramen geven een ruimtelijk gevoel en zorgt de moodlighting aan boord voor een natuurlijke overgang tussen dag en nacht wat zorgt voor minder jetlag bij aankomst. Daarnaast is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en reizigers met een frisser gevoel op de bestemming aankomen. Door het geavanceerde luchtverversingssysteem hebben passagiers bovendien minder last van duizeligheid en hoofdpijn. De Dreamliner is niet alleen fijn om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; het toestel maakt 60% minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt 20% minder brandstof en CO2 per passagier. De tweede B787 Dreamliner wordt naar verwachting in december 2014 aan de vloot van Arke toegevoegd, het derde toestel volgt in maart 2015.

Ā©Daan van der Laan / TUI Nederland
Ā©Daan van der Laan / TUI Nederland

#Dreamcatcher
Het toestel, dat de naam #Dreamcatcher kreeg via de social media actie #nametheplane, heeft 307 stoelen en drie klassen: Star Class, Comfort en Economy. De Arke Dreamliner vliegt vanaf 12 juni hoofdzakelijk naar Aruba, Bonaire en CuraƧao. Waarom Arke het ‘#’ in de naam handhaaft is onduidelijk.

F-16
Boven Nederland werd de Dreamliner enige tijd geĆ«scorteerd door twee F-16’s. Onder het motto van een oefening van de Quick Reaction Force (QRF) is dit gedaan. Het QRF is er voor om te gaan kijken bij vliegtuigen die zich niet aanmelden bij de luchtverkeersleiding.

Boeing
Boeing vice president verkoop in Europa zegt:
“We are delighted that Arke, an all-Boeing operator, now has its first 787 and in the process becomes the first Dutch carrier to operate this revolutionary airplane,” said Todd Nelp, vice president of European Sales, Boeing Commercial Airplanes. “TUI Netherlands is a leading player in the Dutch holiday market and the Dreamliner will play a key role in setting in apart from its competition by providing an unrivalled passenger experience.”

Ā©Persbericht TUI/ Persbericht Boeing / UpintheSky
Foto’s: Ā©Daan van der Laan / TUI Nederland

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button