fbpx
MilitairOnderwerpen

Boeing valt succesvol F-35 aan

Jaren lang hebben onder andere Lockheed Martin en Boeing gestreden om hét nieuwe gevechtsvliegtuig te maken. Boeing verloor, Lockheed Martin mocht de F-35 bouwen. Dit project is één van de grote drie projecten van het Amerikaanse leger de komende jaren.

Slecht toestel
Boeing is in de tegenaanval gegaan. Ze zijn bezig geweest politici te overtuigen dat de F-35 helemaal niet zo’n goed toestel is. Boeing beweert dat radarsystemen zo goed zijn geworden dat de stealth-techniek van de F-35 inferieur is. Het toestel kan makkelijk ontdekt worden. Boeing heeft een oplossing: de Growler. Deze Boeing EA-18G is een ‘attack plane’. De Air Force moet volgens Boeing deze toestellen hebben voor aan het begin van een oorlog. Als de radarapparatuur eenmaal door de Growlers is uitgeschakeld kan de luchtmacht overschakelen op de F-35’s. Boeing zegt:

“[infrared] sensors, low and variable frequency radar, and networked radar and other sensor systems built or used by Russia and China make spotting a stealthy aircraft a virtual certainty.”

Gewerkt
Boeing heeft succes gehad. In de eerste begroting voor 2015 was er geen geld voor de Growler, in een latere versie is er geld vrijgemaakt voor vijf Growlers. De Growler heeft een systeem aan boord die de radar kan verstoren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button