fbpx
IncidentenOnderwerpen

Nederlandse Fugro ingehuurd voor MH370 zoektocht

Het Nederlandse Fugro is ingehuurd om mee te zoeken naar de verdwenen Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines.

Oceaanbodem scannen
Fugro gaat helpen in de huidige fase: het scannen van de oceaan bodem. Een gebied van 60.000km2 moet in kaart worden gebracht voordat kan worden gekeken of MH370 ergens ligt. Momenteel is daar één schip voor: het Chinese Shu Kezhen. Australië zegt al enige tijd een tweede schip te willen inhuren. Nu is bekend geworden dat het Nederlande Fugro dit schip gaat leveren.

Fugro Equator
Fugro zal de Fugro Equator sturen, een gespecialiseerd schip met geavanceerde apparatuur aan boord. Het schip zal vanaf half juni al aan het zoeken zijn. De schepen moeten er samen ongeveer drie maanden over doen. Momenteel ligt het Chinese schip echter in de haven voor reparaties.

Later meer.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button