fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: scannen zeebodem gaat met 2 schepen verder

Vandaag gaan twee schepen weer verder met het scannen van 60.000 km2 oceaanbodem.

Fugro Equator
Australië heeft het Nederlandse Fugro ingehuurd om een schip te sturen dat de oceaanbodem kan scannen. De Fugro Equator is aangekomen in het zoekgebied en is begonnen met. Aan boord van het schip bevindt zich een multi-beam sonar waarmee onder andere de diepte van de bodem en het type materiaal in kaart kan worden gebracht. Deze fase van de zoekactie is niet bedoeld om het vliegtuig te vinden. Het is een voorbereiding, eerst moet bekend zijn hoe diep de oceaan is, zodat men weet welke apparatuur in de volgende fase ingezet moet worden. Dan pas wordt er gekeken of MH370 gevonden kan worden.

Fugro_Equator

Zhu Kezhen
Het andere schip is het Chinese Zhu Kezhen. Dit schip was al een tijdje bezig met deze bathymetric survey. Er is 4.088 km2 in kaart gebracht. Eind mei waren er echter porblemen met de multi-beam echo-sounder (sonar). Het schip moest terugkeren naar de haven van Fremantle, Australië voor reparaties. Het schip is weer onderweg terug naar het zoekgebied en zal zeer binnenkort verder gaan.

Zhu_Kezhen_1

Search
De verwachting is dat deze fase 3 maanden gaat duren. Beide schepen worden aangestuurd door de ATSB, de Australische Onderzoeksraad. Regelmatig wordt data gestuurd naar ATSB en Geoscience Australië. Langzaam zal de kaart van het gebied worden opgebouwd. Het exacte zoekgebied zal eind juni bekend worden gemaakt. Meerdere specialisten zijn dit nu aan het bepalen. Naast een team van Inmarsat is er ook een team van Boeing, Australië en Maleisië. Voorlopige resultaten geven aan dat het gebied zal verschuiven, maar wel op de 7e arc zal liggen.

Arc_7_MH370

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button