fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

Ryanair kijkt naar belang in Spaanse luchthavens

De Spaanse vliegvelden worden (deels) geprivatiseerd, Ryanair kijkt naar een minderheidsbelang.

AENA
De 46 Spaanse vliegvelden worden beheerd door Aena. De Spaanse regering is 100% eigenaar en wil nu 28% van de aandelen naar de beurs brengen en nog eens 21% veilen aan lange-termijn investeerders. Ryanair kijkt naar de mogelijkheden voor het laatste, zo meldt Reuters. Ze hebben het geld, er zit zo’n €3 miljard in kas en ze willen een lange termijn relatie aangaan. Ryanair is één van de grootste gebruikers van Spaanse luchthavens samen met IAG, eigenaar van onder andere Iberia en Vueling.

In totaal moet de verkoop van Aena de regering € 16 miljard opleveren. Aena is wereldwijd de grootste beheerder van vliegvelden. Ze zitten niet alleen in Spanje maar ook in het buitenland.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button